Rosalinde Bernaerts

Elke keer als ik mijn tante Madeleine hoorde vertellen over thuisbevallingen en nieuw leven hing ik aan haar lippen. Ik oefende eerst bij Loes de Poes en haar kittens en in 2002 studeerde ik af als echte vroedvrouw.
Eerst ben ik mij in Nederland gaan specialiseren in de thuiszorg omdat daar mijn hart ligt. Een koppel uitgebreid begeleiden in het volledige proces was voor mijn onlosmakelijk verbonden met het zijn van een goede vroedvrouw. Na het behalen van dit diploma ben ik gaan werken in een verloskundige praktijk van het zonovergoten Aruba.

In februari 2004 ben ik bevallen van onze dochter Pien waarna ik terug ben gaan werken als zelfstandige vroedvrouw in Nederland. In januari 2007 ben ik bevallen van onze dochter Mia en, na enkele honderden thuisbevalllingen in de vingers en de ervaring zelf kinderen te krijgen, ben ik gestart met 'Uw vroedvrouw aan huis' in mijn eigen woonomgeving! Na Mia werden wij nog de trotse ouders van Alice en Lucile.
Ondertussen heb ik mij verder gespecialiseerd in prenatale echografie en behaalde ik het diploma farmacologie voor de vroedvrouw. In onze praktijk maak ik niet medische echo's en buiten de praktijk werk ik als echografiste in het UZ Maastricht.

Als bewuste moeder van 4 kinderen met een goed draaiende praktijk en een deeltijdse job in Maastricht is het te druk om alles alleen te doen. Daarom heb ik nu een lieve collega vroedvrouw erbij, Aicha

Aicha Birza

Nog niet helemaal duidelijk wat het beroep precies inhieldˏ wist ik reeds in de lagere school dat ik vroedvrouw wilde worden...

Als afgestudeerde vroedvrouw(2017) leerde ik dit ongelooflijk en wonderbaarlijke gebeuren van de natuur, waarvan ik als vroedvrouw deel uit mocht maken, nog beter kennen. Mijn werk als vroedvrouw in het AZ-Monica ziekenhuis en nadien als vroedvrouw/verpleegkundige bij gaven mij een enorme voldoening. Het is een passie & een deel van mijn leven geworden.

Echter na de bevalling van mijn eerste kind (Youssef) in 2018 wou ik verder groeien en was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging in mijn leven. Ik wilde nog meer bezig zijn met het begeleiden en ondersteunen van een gezin in deze bijzondere tijd. En zo kom ik tot waar ik nu ben: bij de praktijk "Uw vroedvrouw aan huis" waar ik als zelfstandige vroedvrouw samen met Rosalinde de ouders begeleid tijdens de zwangerschap, arbeid en kraamtijd.

Het blijft een apart beroep dat veel vraagtˏ intens & adembenemend is. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!
Vorige pagina

Overpelterbaan 29, 3941 Hechtel-Eksel

info@wonderinzicht.be

Ter wereld gebracht door Doublegum