Zwangerschap

Proficiat, jullie zijn zwanger!
Hier vindt je de belangrijkste informatie met betrekking tot de zwangerschap.

Afspraken bij de vroedvrouw

Je bent welkom vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, zeker als je ongerust bent en nog moet wachten voor je afspraak bij de gynaecoloog.

Indien je op 8 weken bij de vroedvrouw van het ziekenhuis en op 12 weken bij de gynaecoloog komt dan maken wij meestal een eerste afspraak rond 14 weken voor de intake (ongeveer 1u).

Vanaf dan :

  • afwisselend met de gynaecoloog een controle (30min) van bloeddruk, urine, groei en harttonen (met echo) en tijd voor vragen.
  • bij de lessen over de zwangerschap, borst- en flesvoeding, bevalling,...enz voorzien we 1uur.
  • ook de suikertest kan je bij ons doen.
  • breng je moederboekje en je identiteitskaart mee. De betaling gaat via het ziekenfonds enkel voor de echo betaal je extra.

De echo's

Om de zwangerschapsduur en de 'uitgerekende datum' zo precies mogelijk vast te stellen is het belangrijk om een vroege echo (10-12 weken) te maken, de termijnecho. Dit kan bij de vroedvrouw/gynaecoloog van het ziekenhuis.

Bij uw vroedvrouw aan huis controleren we elke keer de ligging en de harttonen met de echo. Je krijgt dan een kort filmpje en enkele foto's mee. Bij de controle van 16 en 27 weken zal je bij Rosalinde komen zodat ook de groei nagekeken kan worden. Let wel op, in België heeft deze echo geen medische draagkracht en vervangt hij dus geen echo van de gynaecoloog!

Vorige pagina

Meer over de zwangerschap

Groenstraat 9/1, 3941 Hechtel-Eksel

0477/047355

info@wonderinzicht.be

Ter wereld gebracht door Doublegum