Zwangerschap

Proficiat, jullie zijn zwanger!
Hier vindt je de belangrijkste informatie met betrekking tot de zwangerschap.

Afspraken bij de vroedvrouw

Je bent welkom vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, zeker als je ongerust bent en nog moet wachten voor je afspraak bij de gynaecoloog.

Indien je op 8 weken bij de vroedvrouw van het ziekenhuis en op 12 weken bij de gynaecoloog komt dan maken wij meestal een eerste afspraak rond 10 weken of 14 weken voor de intake (ongeveer 1u).

Vanaf dan :

  • afwisselend met de gynaecoloog een controle (30min) van bloeddruk, urine, groei en harttonen (met echo) en tijd voor vragen.
  • bij de lessen over de zwangerschap, borst- en flesvoeding, bevalling, kraamtijd...enz onder vorm van een workshop en daarna individueel overlopen
  • ook de suikertest kan je bij ons doen.
  • breng je moederboekje en je identiteitskaart mee. De betaling gaat via het ziekenfonds enkel voor de extra onkosten wordt 10euro aangerekend.

De echo's

Om de zwangerschapsduur en de 'uitgerekende datum' zo precies mogelijk vast te stellen is het belangrijk om een vroege echo (10-12 weken) te maken, de termijnecho. Dit kan bij de vroedvrouw/gynaecoloog van het ziekenhuis.

Bij uw vroedvrouw aan huis controleren we elke keer de ligging en de harttonen met de echo. Let wel op, in België heeft deze echo geen medische draagkracht en vervangt hij dus geen echo van de gynaecoloog!

Vorige pagina

Meer over de zwangerschap

Groenstraat 9/1, 3941 Hechtel-Eksel
Markt 18, 3990 Peer

0477/047355

info@wonderinzicht.be

Ter wereld gebracht door Doublegum