Waar bevallen?

Wanneer je zwangerschap zonder problemen is verlopen is de keuze hoe je wilt gaan bevallen helemaal aan jullie.  Het belangrijkste is dat je gaat bevallen op de manier waarop je je veilig voelt.  Tijdens de zwangerschap mag je je keuze kenbaar maken, maar deze kan je steeds wijzigen.

  • De arbeid thuis: dit wil zeggen dat je ons belt bij het begin van de bevalling. Wij komen, indien mogelijk, naar je thuis en zullen je daar verder begeleiden tot ongeveer 7 centimeter. Dan gaan we naar het ziekenhuis.  
    Het is belangrijk dat je je veilig voelt want een goede ontspanning is de beste sleutel tot een vlotte bevalling. Wanneer je thuis wil bevallen dan kan je helaas niet bij ons terecht. Wij hebben gekozen voor een begeleiding met de bevalling in het ziekenhuis.
  • Bij ongeveer 7 centimeter ontsluiting, indien de veiligheid niet meer optimaal is, wanneer je pijnstilling wenst,... dan gaan we naar het ziekenhuis.  Hier dragen wij de zorg over aan de vroedvrouwen en de gynaecoloog.  Zij zullen nu in staan voor de verdere onsluiting en geboorte van jullie baby.
  • Na de geboorte blijf je normaal minimum 24 uur (tot max dag 3) in het ziekenhuis. Wanneer je vroeger naar huis wil dien je dit te bespreken met de gynaecoloog.  Als je naar huis komt laat je dat even weten en staan wij paraat om jullie verder te begeleiden.

Wanneer je vragen hebt kan je altijd bellen!


Vorige pagina

Groenstraat 9/1, 3941 Hechtel-Eksel
Markt 18, 3990 Peer

0477/047355

info@wonderinzicht.be

Ter wereld gebracht door Doublegum